Potter-Posten

Åter till förstasidan

Harry: "Jag är inte beroende!"

I veckor har rykten cirkulerat om att Harry skulle ha väldigt svårt att hålla sig borta från -- snö! Vår reporter sökte upp honom för att reda ut hur det egentligen ligger till.

"Jag? Beroende? Det är väl ändå att ta i", säger Harry då han tar emot oss på sitt smakfullt inredda köksgolv. (Er reporter lägger omedelbart märke till att mat- och vattenskålarna är placerade väldigt nära frysen. En ren slump? Ni får själva avgöra!)

"Visst får jag väl erkänna att -- vad sa ni det hette? -- ja, just det, den här snön, är väldigt mjuk och skön att gå på. Sedan får man ju också tänka på att vi terriers blir väldigt varma av att vistas i alla mjuka soffor, sängar, och korgar som ni människor envisas med att ställa till vårt förfogande. Så visst, varje svalkande avbrott är välkommet. Men förutom som bra promenadunderlag är jag inte det ringaste intresserad av snö!"

Vid denna tidpunkt i intervjun tog denna tidnings reporter och lade följande foto på golvet framför Harry, och bad honom förklara det klart och tydligt snö-doppade ansiktet.

Harry i snön 1

Efter vissa klena försök att påstå att fotot skulle vara ett falsifikat, alternativt visa en helt annan Cairnterrier, faller Harry till sist till föga:

"Ja, okej. Det kan väl hända att jag doppar ansiktet i snön då och då. Jag kan inte inse vad som skulle vara så märkligt med det. Min nos hör hemma på marken, och marken är under snön. Så enkelt är det. Vad? Att jag skulle tycka att det är kul att gå omkring sådär? Verkligen inte!"

Men hur är det med de långa promenaderna? Det sägs att er husse nästan inte kan få in er efter toalettbestyren? Och att ni tar ut er så fullständigt på tokerier i snön att ni sedan ligger resten av dagen som en klubbad oxe inne i lägenheten?

"Var har ni fått tag på dessa befängda påståenden? Det är ju löjligt! Jag går ut, jag svalkar tassarna, jag doppar någon enstaka gång nosen -- jaja, okej då, hela huvudet -- i snön, och det är allt! Snabbt ut, snabbt in, det är min paroll!"

Vid denna punkt i intervjun fick Harry beskåda följande foto:

Harry i snön 2

"Vad vill ni jag ska säga? Ibland kanske det drar iväg nån kilometer..."

Det?

"...JAG då, om det ska vara så noga! Men det rör sig bara om helt vanliga promenader!"

Men det här fotot då?

Harry i snön 3

"Ähhhm... Jag... Det... är ju LITE kul med snö. Det gäller helt enkelt att ta tillvara på tillfället, så länge den finns här alldeles gratis! Men det vill jag bara säga, att beroende, det är jag INTE! Tala om det för alla läsare!"

Ja, vi kan bara hoppas att rykteslavinen egentligen bara var en snöboll, för snart är det vår, och avvänjning i frysen är ett öde vi inte skulle önska ens den härdigaste Sankt Bernhard -- och än mindre allas vår Harry Potter!

Åter till förstasidan


Artikeldatum 2003-02-05