Potter-Posten

Åter till förstasidan

Gourmethörnan

Tuggben -- vilket är bäst?

När det kliar i tänderna och det känns långt mellan målen är ett tuggben det enda rätta. Men vilket är bäst? Harry har testat två olika varianter.

"Jag har valt att testa två helt olika ben", säger Harry, "nämligen det raka, hårdrullade tuggbenet, och det mer fantasifulla 'benknote-tuggbenet'."

"Benknote-benet var till att börja med mycket intressant att gnaga på, då det var roligare att tugga på en tjock knuta än ett tunt rör. Det visade sig dock att detta ben inte var så stort som det såg ut. Även om volymen fanns där var det mycket luft emellan lagren, och ena knutan lossnade på mindre än två timmar."

"Det var i och för sig roligt att fortsätta tugga på den lossnade biten, men här måste jag utfärda en varning: Det är lätt att få i sig ganska stora bitar åt gången, vilket innebär att... eh... hur ska jag uttrycka mig... man måste... äta det flera gånger innan det stannar nere..."

Du menar sp...?

"Jaja, nu talar vi inte mer om det. Som kontrast är ju det raka, hårdrullade benet en aning tråkigt till formen och lite svårt att få grepp om både med tassar och gap, men det är mycket, mycket drygt. Sammanfattningsvis: Rakt ben -- en vinnare i längden!"

Harry med ben Rakt ben -- en vinnare i längden.

Åter till förstasidan


Artikeldatum 2003-02-05